Home » Biografie

Biografie

DIS Band Live is de afgelopen jaren een begrip geworden en zorgt op elk feest voor een fantastische avond met een zeer gevarieerd muziekaanbod. De show is goed uitgebalanceerd waardoor een diverse mix van swingende medleys, knallende rocknummers en rustige ballads ontstaat. Doordat populaire hits, klassieke meezingers en Nederlandstalige knallers elkaar in snel tempo opvolgen, spat de energie van het podium en ontstaat een spetterende show. Elke feesttent, kroeg, zaal of plein wordt door DIS compleet op zijn kop gezet en komt het publiek van jong tot oud volledig aan zijn trekken. DIS Band Live is niet meer weg te denken op kermissen en festivals in Noord-West Nederland, daarnaast speelt DIS ook veel op bruiloften en besloten (bedrijfs)feesten.

Nadat DIS in 2014 een finaleplaats behaalde in de Clash of the Coverbands en optrad in o.a. de Melkweg is de vraag naar de band nog verder gegroeid. DIS is dan ook erg trots dat de “olievlek” zich in snel tempo verspreidt met optredens door het hele land; Zuid-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en zelfs op Ameland heeft men al van DIS kunnen genieten.

Na een show van DIS Band Live is steevast de reactie van het publiek: "DIS is te gek en ze spelen echt voor ieder wat wils"


Piet Stoop
Lead zang

Ik heb altijd al een passie gehad voor muziek! Vroeger zong ik graag met een drankje op in de kroeg en zo ben ik uiteindelijk ook bij de band terecht gekomen. Na wat zangles en veel oefenen heb ik een goede basis neer kunnen leggen en merk ik dat ik elk jaar weer vooruit ga. Uiteindelijk leer ik het meest op het podium en komt er veel meer bij kijken dan alleen zingen. Een goede performance en show neerzetten met elkaar is waar wij vooral kritisch mee bezig zijn. Als dit lukt en het publiek is net zo enthousiast als wij op het podium, dan is het weer een geslaagd optreden!

Paul Diependaal
Toetsen/zang

Zo lang als ik mij kan herinneren maak ik muziek. Begonnen als 7-jarig jongetje op de blokfluit, later vanaf mijn 9e piano gaan spelen. Ik zing ook al van jongs af aan. Ik heb op meerdere koren gezeten en meegedaan met musicals en opera’s. Hiermee door heel Nederland opgetreden. 4 jaar geleden werd ik gevraagd om een keer mee te komen repeteren. Superleuk! Relaxte sfeer, gezellige gasten en veel gelachen. En lekker muziek maken met z’n allen. De optredens zijn het leukst. Op het podium uit je dak gaan en zorgen dat de mensen een fantastische avond hebben!

Bram Engberts
Gitaar/zang

Op mijn 7-jarige leeftijd ben ik gitaar gaan spelen met heel veel passie en plezier, en in 2004 is het eindelijk gelukt om een band te beginnen samen met Ruud (drummer). Inmiddels hebben wij een top team waarmee wij DIS Band Live hebben gevormd tot wie we nu zijn en dat is echt super gaaf!. Om met onze band de zalen, tenten en festivals te mogen aandoen vind ik een onwijs mooie ervaring waar ik onwijs van kan genieten!!!


Ruud van der Hulst
Drums

Vanaf mijn 9e ben ik begonnen met drummen. Na 6 jaar les en een aantal jaren bij een muziekvereniging te hebben gespeeld, zijn wij deze band begonnen. Al vanaf 2004 speel ik iedere week met super veel plezier en kan ik mijn energie heerlijk kwijt in de muziek die wij spelen. Het is gewoon super gaaf om je talenten te laten zien en horen samen met de band, op welk podium dat ook is. Als je het publiek dan uit zijn dak ziet gaan, dan is dat gewoon kicken!!

Rudy Leek
Basgitaar

Al vanaf mijn 6e ben in al bezig met muziek. Ik ben begonnen met AMV (Algemene Muzikale Vorming) en zingen in verschillende koren. Een jaartje later ben ik ook op gitaarles gegaan, wat ik na acht jaar heb verruild voor de basgitaar. Sinds 2004 speel ik bij DIS Band Live met heel veel passie en plezier! Op het podium staan geeft het een heerlijk gevoel als je het publiek uit zijn dak ziet gaan, gewoon supervet! Ondertussen hebben wij met de band op een hoop mooie plekken een feest mogen bouwen, van bruin café tot aan festivals, en zijn steeds opzoek naar meer locaties om het publiek een geweldige avond te bezorgen!!